13 december 2006

Peter

Ik maak graag vrienden onder kunstenaars. Onze streek staat bol van deze rare aardbewonders. Eén ervan is Peter Wullen, zijn weblog wil ik hier graag linken. Ik heb nood aan zo'n mensen, wezens die op een gelijke manier aan uiting doen. Emoties, gedachten in kunstwerkjes gieten en dit doen uit overlevingsdrang. Ze zijn hartstochelijk, niet te stoppen, twijfelen veel aan zichzelf maar geven niet op. Je kunt alles aan hen kwijt, ze respecteren je in wat je doet. Zulke mensen zijn onmisbaar.

Mozart compleet


Het zal je wel niet ontgaan zijn dat 2006 het Mozartjaar was, Amadeus vierde zijn zoveelste sterfdatum op 05/12. Er moeten enorm veel geïnteresseerden zijn want de website waar men alle partituren van het wonderkind gratis kan downloaden, slaat blozend rood tot achter de oren. In de eerste 2 uren van het online-leven van deze site, waren er maar liefst 45.000 hits. Je zou voor minder tilt slaan.
Dus wacht nog een beetje vooraleer je je muis richting Mozarteum schuift.

Componerend Vlaanderen


Enkele jaren terug bundelden Vlaamse componisten zich in een vereniging: ComAV (Componisten Archipel Vlaanderen) onder voorzitterschap van Lucien Posman. Het kon zeker geen kwaad er lid van te worden en een steentje bij te dragen om het componeerschap in ons kleine landje voor het voetlicht te brengen.
Vandaag verneem ik dat één van de nestors onder onze leden (en een leraar uit mijn conservatoriumtijd - vak muziekanalyse) overleden is: Lucien Goethals.